Medivitaal gezondheidsvakanties

Onder de naam ‘medivitaal’ verzorgen we kuurreizen naar medisch spa resorts (kuuroorden) voor vermindering van gezondheidsklachten die het gevolg zijn van een bepaalde aandoening, zoals artrose, ziekte van Bechterew, fibromyalgie of astma.

Focus op klachtenvermindering

Onze medivitaal reizen bieden weliswaar géén genezing, maar leiden wel tot verlichting van gezondheidsklachten. En dit veelal voor een aanzienlijk lange periode, waardoor thuis minder medicatie nodig is en de zelfredzaamheid groter. Om merkbaar resultaat te behalen adviseren we een minimum kuurreis duur van 2 weken.

Opzet medivitaal programma’s

Deze programma’s beginnen met een medisch onderzoek. Op basis hiervan bepaalt de arts welke combinatie, frequentie en intensiteit van behandelingen u krijgt. Tevens kijkt de arts naar eventuele contra-indicaties die bepaalde behandelingen kunnen uitsluiten. Zo krijgt u een op uw specifieke gezondheidsklachten toegesneden behandelprogramma.

De behandelingen (individueel of in groepsverband) worden gegeven door gekwalificeerde fysio- en oefentherapeuten. Elke bestemming geeft z’n eigen invulling aan de programma’s, afhankelijk van hun specialisatie en lokaal aanwezige natuurlijke middelen. 

+Lees meer